Евертън шокира Ман Юнайтед в 95-ата минута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените дяволи пропуснаха да се изравнят с Ман Сити на върха

Доминик Калвърт-Люин се разписа в петата минута на добавеното време, за да осигури драматично равенство – 3:3, за своя Евертън при гостуването на Манчестър Юнайтед.

Ремито означаваше, че Червените дяволи няма да успеят да се изравнят по точки с водача във временното класиране на Висшата лига – Манчестър Сити.

В рамките само на три минути в началото на второто полувреме Карамелите съумяха да заличат изоставане от два гола, но точно когато изглеждаше, че могат да стигнат и до пълен обрат на “Олд Трафорд”, вратарят Робин Олсен се подхлъзна, за да позволи на Скот Мактомини да се разпише с шестия си гол за сезона.

Домакините се насладиха на солидно предимство преди почивката – в 24-ата минута великолепно центриране на Маркъс Рашфорд намери Единсон Кавани, който с глава откри. Малко преди антракта пък Бруно Фернандеш дублира преднината им с изящен удар от границата на наказателното поле.

Евертън изравни след голове на Абдулайе Дукуре и Хамес Родригес, но в 70-ата минута след надлед безопасен удар с глава на Мактомини Олсен се подхлъзна и позволи на топката обезпокоявано да навести вратата му.

Евертън шокира Ман Юнайтед в 95-ата минута 1

Последната дума обаче принадлежеше на Калвърт-Люин, който открадна точката за мърсисайдци с последния удар в мача, който беше предшестван от отбелязване на 63-годишнина от трагедията на летището в Мюнхен.

След равенството Юнайтед остава с 45 точки, две зад Ман Сити. Гражданите обаче са играли мач по-малко – утрешното те гостуват на шампиона Ливърпул.

Евертън е шести с 37 точки.

МАН ЮНАЙТЕД – ЕВЕРТЪН 3:2 (2:0)

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Кавани (24), 2:0 Фернандеш (45), 2:1 Дукуре (49), 2:2 Родригес (52), 3:2 Мактоминей (70)

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд, Кавани

ЕВЕРТЪН: Олсен, Холгейт, Годфри, Кийн, Дин, Дукуре, Гомес, Дейвид, Ричарлисон, Хамес, Калвърт-Люин