Евертън спря Шефилд Юнайтед за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шефилд Юнайтед загуби домакинството си на Евертън с резултат 0:1 в двубой от 37-ия кръг на английската Висша лига. До голяма степен “остриетата” се простиха с мечтата си да се класират за Европейските клубни турнири за първи път в своята история.

Възпитаниците на Крис Уайлдър се нуждаеха от успех в днешната среща, за да изместят Уулвс от 7-ото място поне временно, но Шефилд се провали на своя “Брамъл Лейн”. Единственото попадение в мача отбеляза бразилецът Ричарлисън в началото на второто полувреме, с което донесе трите точки на “карамелите”.

Така Шефилд Юнайтед допусна второ поредно поражение във Висшата лига, след като в миналия кръг отстъпи на Лестър с 0:2 на “Кинг Пауър Стейдиъм”. “Остриетата” останаха на 8-ото място във временното класиране с актив от 54 точки, като са на два пункта зад седмия Уулвърхемптън. Изглежда малко вероятно Шефилд да има шанс за място в топ 7 и участие в Лига Европа, тъй като надали “вълците” ще допуснат две грешни стъпки до края на сезона.

С победата си в днешната среща пък воденият от Карло Анчелоти отбор прогресира до 11-ото място в подреждането с актив от 49 точки. Това бе първи успех за “карамелите” от 1 юли насам, когато надвиха Лестър с 2:1 на “Гудисън Парк”.

Първото полувреме на срещата не предложи много интересни ситуации. В неговия край двата отбора имаха по един добър шанс за гол, като Калвърт-Люин пропусна за Евертън, а удар на Бен Осбърн бе отразен от стража на гостите Джордан Пикфорд.

Втората част започна по страхотен начин за Евертън. Ричарлисън отбеляза красиво попадение, с което даде аванс на “карамелите” – 0:1.

В следващите минути Шефилд се активизира, но реално Джордан Пикфорд не трябваше да прави спасявания. В 59-ата минута вратарят на домакините Дийн Хендерсън направи отлично спасяване при удар на Калвърт-Люин. Останалите чисти положения до края на мача отново бяха на сметката на гостите, като Андре Гомеш и Тио Уолкър имаха шансове да се разпишат.