Евро 2024 – Испания срещу Хърватия Превю
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испания и Хърватия се срещат в интригуващ двубой днес.

Олимпийският стадион в Берлин е подходящо място за изключителния сблъсък между две от FIFA топ 10 класираните нации, Испания и Хърватия.

Няма никакво съмнение, че това е „Групата на Смъртта“ на Европейското в Германия като единствено Албания може да се чувстват като аутсайдер, но и те могат да изненадат всеки един отбор. Защитаващите Европейски шампиони Италия също са тук, но мачът днес в Берлин ще бъде най-интересният от програмата.

Тези две нации се играха една срещу друга на няколко пъти през последните години като Испания елиминира Хърватия на 1/8 финалите на Евро 2020 след изпълнение на дузпи като същият сценарии се повтори на финала на Лигата на нациите през 2022/23.

Витаят слуховете, че златното поколение на Хърватия е вече преминало своя пик, но ще бъде истинска лудост за който и да е опонент да ги подцени като се има предвид тяхното представяне в големите турнири. „Шахматистите“ бяха полуфиналист на Световното в Катар преди година и половина.

„Ла Роха“ са фаворит заедно с „Скуадра Адзура“ да завършат на първо място в група Б, но за целта ще трябва да победят днес.