Фаджоли с разтърсващи признания за скандала около него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В началните ми години като футболист имах много свободно време и за да убия отегчението се захванах с търсенето на опиянението от печеленето от залози. С течение на времето това стана обсесия за мен", призна младият футболист, цитиран от вестник "Гадзета дело Спорт".

Халфът на Ювентус Николо Фаджоли бе наказан да не играе 7 месеца заради скандала със залагания на футболни мачове. Той говори пред федералния прокурор Джузепе Кине, като направи шокиращи разкрития.

“В началните ми години като футболист имах много свободно време и за да убия отегчението се захванах с търсенето на опиянението от печеленето от залози. С течение на времето това стана обсесия за мен”, призна младият футболист, цитиран от вестник “Гадзета дело Спорт”.

“Започнах да залагам в Тирения по време на тренировъчния лагер на младежкия национален отбор до 21 години. В началото бе само за забавление, но много бързо се превърна в стрес, който се дължеше и на това, че изпаднах в заеми”, каза той.

“Най-трудният период преминах през март-април 2023. На мача Ювентус – Сасуоло направих техническа грешка и бях сменен. Сълзите ми на пейката не бяха заради смяната, а защото мислех за моите дългове”, добави Фаджоли.

През септември 2022 Фаджоли е имал 250 хиляди евро дългове. “Когато бях в Кремонезе, майки ми ме посъветва да отиде в Серт (б. а. – програма за лечение на зависимости) за лечение и няколко пъти ходих там”, не крие той.

“Създадох си илюзията, че мога да го контролирам и в следващия момент залагах като обезумял на всяко спортно събитие, което даваха по телевизията, включително и мачове – дори в Серия B или в Лега Про”, разказва играчът.

“Има залози за нарушения и жълти картони. На мен ми беше предложено да участван, но отказах, защото това е противоположно на морала ми”, уточнява халфът.

“Тонали (б. а. – Сандро Тонали – италиански национал и футболист на Нюкасъл) ми даде идеята да играя в сайта Icebet. Точно Тонали ми направи и регистрация през акаунт във въпросния сайт. Не знам дали той е залагал на футболни мачове, чувал съм, че има много дългове, натрупани от игра”, казва той за отношенията си с другите замесени футболисти в скандала.

“Първите си залагания направих на тенис, а след това и на футбол, но никога не съм залагал на мачове на Кремонезе или Ювентус. На 30 октомври 2022 заложих на Торино – Милан за равенство или победа за Милан. Загубих, защото Торино спечели с 2:1”, дава пример играчът.

Той отрича съотборниците му от Ювентус да са знаели за залаганията му, но признава за някои заеми, които е взимал.

“На Гати (б. а. – Федерико Гати е защитник на Ювентус) му поисках 40 хиляди евро, но му казах, че искам да купя часовник, а моите сметки са блокирани от майка ми. Драгушин (б. а. – сега футболист на Дженоа)ми зае 40 хиляди евро през октомври 2022.

“Имам около 110 хиляди евро дълг към betar.bet и speciale.bet, около 1,5 милиона евро с нелегалната платформа bullbet.com, около 1,3 милиона към друга нелегална платформа, към 17 хиляди към легална агенция в провинция Порденоне и около 31 хиляди нелегалната банка swissbet в провинция Комо. Така увеличавайки дълговете ми и получавайки заплахи, че ще ми счупят краката, мислех, че играя само за да си връщам задълженията”, казва още Николо Фаджоли.