Фантастичен Кавани донесе обрата на Ман Юнайтед срещу “светците”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" с осма поредна победа като гости, след като обърнаха Саутхемптън от 0:2

Манчестър Юнайтед записа впечатляващ успех с 3:2 над Саутхемптън в мач от 10-ия кръг на английскта Висша лига. Две попадения и асистенция за Юнайтед записа Единсон Кавани, който се появи като резерва на полувремето. Уругваецът бе големият герой за “червените дяволи”, които изоставаха с 0:2 на почивката.

Воденият от Оле Гунар Солскяер отбор започна по-добре двубоя и в 6-ата минута имаше шанс да поведе след грешка на съперника. Защитникът на “светците” Вестергаард не прецени добре една ситуация, като Мейсън Грийнууд успя да отнеме топката, но от малък ъгъл не успя да намери очеранията на вратата. Малко след това удар на Бруно Фернандеш премина покрай дясната греда на вратата на Маккарти.

Въпреки че гостите доминираха, изненадващо тимът Саутхемптън откри резултата. В 23-ата минута Беднарек се разписа с глава след центриране на Джеймс Уорд-Праус от корнер – 1:0.

Попадението вдъхна увереност на домакините и те заиграха още по-добре. Уокър-Питърс имаше шанс да вкара второ попадение за “светците”, но шутът му срещна гредата. Вратарят на Макарти пък сбърка малко след това предостави топката на Грийууд. Стражът на “светците” обаче направи две отлични спасявания и не позволи на гостите да изравнят.

В 33-ата минута Фред извърши нарушение срещу Дженепо. Домакините получиха фаул на границата на наказателното поле. Джеймс Уорд-Праус отправи страхотен удар и направи резултата 2:0, с което постави домакините на пътя на победата.

На полувремето наставникът на гостите Оле Гунар Солскяер направи интересна смяна, след като извади Давид де Хеа и на негово място се появи Дийн Хендерсън. Единсон Кавани пък замени Мейсън Грийнууд, което се оказа страхотен ход на норвежкия специалист.

Точно след час игра Манчестър Юнайтед се върна в мача с попадение на Бруно Фернандеш. Португалският национал отбеляза поредния си гол за “червените дяволи” след чудесна асистенция на Кавани.

Госите продължиха да доминират и в 74-ата минута Единсон Кавани изравни резултата. Уругвайският нападател се разписа с глава, след като засече удар към вратата на Бруно Фернандеш – 2:2.

Ман Юнайтед погледна към победата и приложи силен натиск, като успя да вкара трето попадение в добавеното време.  В 92-рата минута Кавани се превърна в абсолютния герой за Ман Юнайтед. Уругваецът се разписа отново с глава след отлично центриране на Маркъс Рашфорд – 2:3.

Така “червените дяволи” събраха 16 пункта в актива си и прогресираха до 7-ото място в класирането. Саутхемптън останаха със 17 пункта на 5-ата позиция.