Фъргюсън срещу Макгрегър, а не Нурмагомедов?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ситуацията преди дългоочакваният UFC 249 – Фъргюсън се заканва от Калифорния, Хабиб Нурмагомедов не може да мръдне от Дагестан, заради държавните регулации за борба с Коронавируса, а Дейна Уайт търси стена, в която да удари главата си и да измисли как боят да се случи. Все по-явно изглежда, че дългоочакваното събитие ще претърпи големи трансформации, ако изобщо се състои. Възможно ли е в този момент Тони Фъргюсън да избере друг опонент, който не по-малко ще предизвика интереса на феновете?

Може би. Треньорът на Конър Макгрегър Джон Кавана загатна за такава възможност. Вчера, американският журналист Ариел Хелвани публикува в социалната мрежа Туитър анкета, в която пита дали феновете на смесените бойни изкуства искат двубой Тони-Хабиб и американецът да изчака или Фъргюсън да се изправи срещу друг опонент, за който вече се предложи Джъстин Гейджи. В анкетата се включи и Кавана, което подхрани вероятността да се водят преговори за такъв спасителен план. Известният ирландски треньор намекна, че може би боецът му има шанс да участва в сблъсък с Тони.

Въпреки това подобен мач изглежда труден за осъщесвяване, защото “Дъ Ноториъс” се намира в Ирландия и придвижването му до Америка крие мнгоо въпросителни. В този смисъл бихме могли да кажем, че Конър е в почти идентична ситуация с Хабиб.

Междувременно един от легендарните боксови промоутъри Боб Аръм осъди решението на президента на UFC Дейна Уат да продължи бойните събития в ситуацията на глобална пандемия. Според боксовие импресарио Уат допуска грешка.

„Виждате какво става в страната ни и по света с този вирус. Последното нещо, от което имаме нужда в момента, е това събитие без публика. Уайт иска да го проведе на всяка цена, но той не е много интелигентен човек“, сподели Аръм.

„Той е добър промоутър за UFC, но UFC e монопол. Казва на бойците срещу кого да излязат, плаща им много по-малко отколкото ние на боксьорите. Той е монополист и не би вирял в спорт като бокса, където има много мениджъри. В неговата среда определя всичко, не би съществувал извън естествения си хабитат“, смята Боб Аръм.

Въпреки критиките изглежда, че Дейна Уайт е категоричен в намеренията си. А за мястото на Хабиб срещу Тони се появи и още един кандидат през последните часове – Дъстин Порие.