Фаворитът Вихрен с трудна победа, Надежда подава жалба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Фаворитът за промоция Вихрен (Сандански) стигна до трудна победа с 2:1 над Надежда (Доброславци) в мач от първия кръг на първенството в Югозападната Трета лига.

Методи Костов откри за домакините след 35 минути игра, превръщайки в гол дузпата, отсъдена от рефера Любослав Любомиров за нарушение срещу Николай Георгиев.

Гостите от Доброславци изравниха в средата на втората част чрез Атанасов, а съвсем скоро след това Вихрен остана с 10 души, след като Красимир Здравков получи червен картон.

Иван Лазаров обаче реализира красив гол в 70-ата минута и осигури трите точки за отбора от Сандански. В самия край авторът на победното попадение също получи червен картон, но домакините успяха да удържат победата.

В следващия кръг Вихрен ще гостува на Велбъжд (Кюстендил), който в първия кръг отстъпи с 1:0 при гостуването на Балкан (Ботевград).

След срещата ръководството на Надежда подаде жалба срещу главния съдия Любомиров.

“Станахме жертви на пладнешки обир!,” гневен бе президентът на клуба от Доброславци Светослав Цончев. “Искам да питам този човек – Любомиров, дали ще спи тази вечер спокойно

“Той направо уби футболистите от едно село, подигра се с тях…Направо нямам думи. Домакините откриха резултата от спорна дузпа, дори бих я нарекъл несъществуваща. Бесен съм! Не съм на себе си от нерви.”

“Ще настоявам пред Зоналния съвет на БФС този Любомиров побече да не свири на наши мачове. Ще искаме и неговото изваждане от съдийството!”

Ето и всички резултати от първия кръг в Югозападната Трета лига:

Левски (Чепинци) – Марек 1915 (Дупница) 0:1

Кюстендил – Гранит (Владая) 6:0

Оборище (Панагюрище) – Банско1:0

Беласица (Петрич) – Пирин 1912 (Гоце Делчев) 0:0

Ботев 1937 (Ихтиман) – Чавдар (Етрополе) 2:2

Пирин 1941 (Разлог) – Рилски спортист 1:0

Сливнишки герой – Перун 1978 (Кресна) 3:0

Балкан 1929 (Ботевград) – Велбъжд (Кюстендил) 1:0

Вихрен 1925 (Сандански) – Надежда (Доброславци) 2:1