Федерер отрази седем мачбола и елиминира Тенис Сандгрен на 1/4-финалите в Мелбърн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Роджър Федерер още веднъж доказа, че е един от най-великите играчи в тениса. Швейцарецът бе опрян до стената в 1/4-финалния си мач срещу Тенис Сандгрен на Australian Open, като направи невероятен обрат, за да спечели с 3-2 сета. Федерер записа успех с 6-3, 2-6, 2-6, 7-6(8), 6-3 като в 4-ия сет отрази 7 мачбола, 3 от които бяха поредни в тайбрека.

20-кратният шампион от Големия шлем видимо имаше здравословни проблеми, но успя да стисне зъби и да се пребори със съпротивата на американеца. Федерер продължава битката за трофея в Мелбърн като ще се стреми да спечели турнира за седми път. Днешният двубой обаче бе изключително изтощителен за швейцареца. Той имаше срещу себе си един много стойностен опонент, който направи много силен двубой и трябва да съжалява, че не спечели.

Мачът започна равностойно, като първият пробив на Rod Laver Arena дойде в шестия гейм, когато Федерер поведе с 4-2. След това швейцарецът затвърди пробива и направи още един чудесен сервис гейм, за да спечеи първата част с 6-3 гейма.

Американецът стартира много силно втория сет и проби на 15 във втория гейм, като бързо дръпна с 3-0. Сандгрен не даде нито една възможност за пробив на съперника си и с много силен начален удар, успя да затвори сета с 6-2 и да изравни резултата.

Федерер изглеждаше разколебан и след втория сет взе медицински тайм аут, но не успя да бъде на добро ниво и след това. Третият сет отново започна като втората част и Сандгрен поведе с 3-0 гейма. В края на сета американецът направи още един пробив и спечели частта с 6-2.

Четвъртият сет предложи истинска драма на феновете, а привържениците на Федерер виждаха своя любимец аут от Australian Open. Двамата не успяха да направят нито един пробив в сета, като при 5-5 гейма Тенис Сандгрен имаше 3 мач бола в своя сервис гейм, но не успя да стигне до победата. Американецът имаше още по-голяма възможност да спечели мача в тайрека, като поведе с 6-3, но Роджър показа защо е един от най-великите в този спорт и направи обрат, за да вземе дългия гейм с 10-8 точки.

Естествено от тука нататък нивото на игра на Тенис Сандгрен спадна. Все пак той не допусна ранен пробив в последния пети сет, но при 2-3 гейма в полза на швейцарецът, Сандгрен загуби подаването си и резултатът стана 2-4. В следващия гейм Федерер спечели на 15 точки и се доближи до победата. В последния девети гейм в този сет, Федерер спечели подаването си на 30 точки и взе сета с 6-3 гейма, с което спечели и двубоя с 3:2 сета, за да се класира на 1/2-финалите на турнира, където евентуално ще се изправи срещу Новак Джокович.