Феликс Оже-Алиасим не остави шансове на Григор Димитров в Ротердам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Феликс Оже-Алиасим победи Григор Димитров с 2:0 сета (6:4, 6:2) в мач от втория кръг на тенис турнира в Ротердам от категорията ATP 500. Гришо не бе на нужната висота, за да се противопостави на силната игра на своя опонент и отпадна от надпреварата.

Двубоят започна равностойно и нямаше пробиви до 2-2 гейма, но в петия гейм канадецът стигна до два брейк бола. Димитров спаси първата точка за пробив, но после допусна грешка от бекхенд и Алиасим спечели гейма. Григор Димитров бързо върна пробива след силен шести гейм, но след това отново бе пробит и Алиасим пак имаше аванс в мача. Световният номер 21 не допусна колебания на сервис до края на сета и не даде точка за пробив на съперника, като по този начин спечели първата част с 6-4.

Димитров стартира втория сет със сервис гейм втория и го спечели, но след това неговият съперник записа на сметката си 3 поредни гейма и взе сериозен аванс. При 4-2 в своя полза, Алиасим направи още един пробив и се приближи на гейм до крайния успех. 19-годишният канадец бе като стена в края на втория сет. Той се придвижваше отлично и не остави шансове на Димитров в заключителните геймове. Канадецът спечели последния си сервис гейм в срещата на нула и затвори втория сет с 6:2, с което спечели и мача.