Фенербахче няма никакво намерение да се извинява на украинците
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на "фенерите" Али Коч обвини играчите на Динамо (Киев) в провокативно поведение

Турският гранд Фенербахче няма никакво намерение да се извинява на Украйна, независимо от подетата кампания срещу клуба, базиран в азиатската част на Истанбул.

Фенове на тима разгневиха Киев и съюзниците му, скандирайки името на руския президент Владимир Путин по време на срещата от втория квалификационен кръг на Шампионската лига с Динамо (Киев).

На върпос дали Фенербахче ще се извини, президентът на “фенерите” Али Коч отговори категорично с лаконичното “не”.

Секунди по-късно Коч допълни: “Освен това, като погледнем непремерените думи на посланика на Украйна, то те са тези, които трябва да ни се извинят”.

Украинският посланик в Турция Васил Боднар бе един от първите, надал вой, публикувайки пост във Фейсбук.

“Няма как да разберем думите на подкрепа за руския убиец и агресор, който умишлено избива украинци и унищожава нашата страна”, написа той. “Дори и футболът, който е така обичан в Турция, има своите граници.

“Но какво можехме да направим? Да им запушим устата (на феновете)?”, запита на свой ред президентът на Фенербахче. Нещо повече, той обвини украинските играчи в провокации.

“Техният вратар направи жестове, които създадоха напрежение преди мача и след първия гол. Този, който вкара гола, също направи такива жестове”, заяви Коч.

След шумотевицата УЕФА стартира дисциплинарно разследване на поведението на привържениците на Фенербахче.