Фенове се събират на протест пред базата на БФС в “Бояна”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Привърженици от различни клубове имат три основни искания

Фенове на българския футбол ще протестират днес пред спортната база на БФС в “Бояна”.

Събитието е насрочено за 17.00 часа, като привържениците настоятват за потвърждаване на оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, свикване на предсрочен Конгрес на централата, както и незабавна оставка на Изпълкома на БФС.

Ето и какво пишат организаторите на събитието, за което до този момент са заявили участие малко над 100 души:

Българските футболни фенове сме неразделна част от любимата ни игра и даваме своя принос за просперитета на футбола в Родината ни. Затова решихме да действаме!
Нямаме никакво намерение да продължаваме да се оплакваме в какво блато се е превърнал любимият ни спорт. Затова решихме да действаме!
Управляващите в Българския футболен съюз (БФС) са ни превърнали в безпомощни наблюдатели на агонията на футбола в България, на упадъка на моралните и спортните ценности и унищожаването на любимата ни игра! Затова решихме да действаме!
От повече от седмица медии и свързаните с футбола обясняват как това посмешище БФС трябва да преустанови своята дейност. За жалост обаче не се намери никой, който да повече движение срещу престъпниците в управлението на футбола в България. Затова решихме да действаме!
Ние всички избираме дали този цирк да продължи! Трябва да се държим здраво и да бъдем единни, за да продължава да бъде нашата обща кауза жива! Благодарим ви предварително за присъствието! Очакваме ви! #ДОЛУБФС
Дата: 21.05.2021г.
Начален час: 17:00ч.
Място: Спортна база на БФС – “Бояна”
Исканията на протеста са повече от ясни:
1. Потвърждаване на оставката на Борислав Михайлов!
2. Свикване на предсрочен Конгрес!
3. Незабавна оставка на Изпълкома на БФС!
Докато не бъдат уважени тези искания няма да се приберем.