google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Трусовете в Ботев през този сезон не спират. Финансовите проблеми покачват напрежението в съблекалнята, а след намеренията за оставка на Ферарио Спасов дойде и раздялата с три от водещите фигури от миналия сезон.

Но и в тези размирни времена феновете на Канарчетата демонстрираха неувяхващата си подкрепа към любимия тим.

Броени дни преди възловия дуел с Левски, Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) излезе с емоционално обръщение към „жълто-черната“ общност, в което призовава за подкрепа в момент, в който отборът отново е “изправен до стената”.

Двубоят с Левски е в събота, 26 септември, от 21.00 часа.

Привържениците на Канарчетата изразява непоколебимата си увереност, че ще продължат “делото на своите предци”. Ето всъщност и тяхната декларация, в която призовават за създаването на “малък ад” за гостите от София:

„След 1О8 години на радост и тъга, върхове и падения, големи победи и големи загуби Ботев (Пловдив) все още е неразделна част от живота на страшно много хора. Отбор, преминал през войни, смяна на политически режими, икономически сътресения, отбор, все още притежаващ третата най-голяма и най-всеотдайна фенска маса в България. Отново сме изправени до стената и съществуването на отбора ни е застрашено. Задължени сме да продължим делото на нашите предци. Няма как да заличим една светиня, преживяла толкова много! Отправяме апел към „жълто-черното“ семейство за пълно себераздване в мача срещу Левски. Нека създадем един малък ад за нашите противници и да оставим сърцата си по трибуните и на терена!”