Феновете на Ботев (Пд) с неудобни въпроси до БФС и ЦСКА преди реванша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Феновете на Ботев (Пловдив) поставиха три въпроса относно предоставните им билети за реванша с ЦСКА-София от полуфиналната фаза на турнира за Купата на България. Привържениците на “канарчетата” изпратиха открито писмо до медиите, в които задават някои неудобни въпроси като смятат, че няма равнопоставеност между отборите.

Както е известно, на феновете на Ботев са предоставени 300 билета за реванша с ЦСКА на “Българска армия”. „Сдружение Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ и Организирани фракции Бултрас са организациите обаче защитиха привържениците на любимия си футболен клуб, твърдейки, че тази бройка е много малка предвид капацитета на “Българска армия”.

Писмото на привържениците е изпратено до БФС, ПФЛ, ЦСКА-София и министър Красен Кралев.

Ето и какви са въпросите на феновете на Ботев в написаното от тях писмо:

– Какъв е капацитетът на стадион „Българска Армия“ ? Има ли определен капацитет и какъв е той на сектор за привърженици на гостуващия отбор?

– Какъв е процентът на билетите от общите допустими в момента, който трябва да бъде предоставен на гостуващите привърженици?

– Какъв е броят на билетите, които трябва да се предоставят за привържениците на Ботев Пловдив за срещата на 24.06.2020г.?

Привържениците на “жълто-черните” искат незабавен отговор, като изрично желаят да се спази принципа на феърплей и равнопоставеност на отбор домакин и отбор гост, както и на техните привърженици.