ФИФА удължи разрешението си, касаещо чужди играчи и треньори в Русия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Чуждестранни треньори и играчи да могат да прекратяват своите договори с клубове от Руската федерация до 30 юни 2024 година

ФИФА даде разрешението си на чуждестранни треньори и играчи да могат да прекратяват своите договори с клубове от Руската федерация до 30 юни 2024 година, съобщиха от пресслужбата на ФИФА за агенция “ТАСС”.

Подобно разрешение бе дадено и на чуждестранни играчи и треньори, играещи в украински отбори още в началото на конфликта между двете страни. Според решението на световната футболна федерация, футболистите и треньорите ще имат право едностранно да прекратяват трудовите си договори, ако изпратят писмено предизвестие до клубовете си преди 1 юли 2023 година.

Правилото не важи за чуждестранни играчи и треньори, които в момента работят в Русия или Украйна, както и за тези, които са сключили или удължили договор с руски или украински клуб след 7 март 2022 година. Играчите, чиито договори са спрени, няма да могат да бъдат продавани или давани под наем, нито ще могат да подписват договори с други руски или украински клубове.