Фийни: Бяхме феноменални, но Берое е най-добрият в България 1
1 0
„Да вкараш хеттрик срещу отбор от Топ 3 в страната е невероятно"

Мениджърът на Пирин Благоевград Уорън Фийни говори след загубата с 3:4 от Берое в 1/16-финалите за Купата на България. Северноирландецът призна, че е разочарован от поражението, но даде дължимото на своите играчи и определи представянето им за феноменално.

„Разочаровани сме от поражението, но не мога да виня никого. Мисля, че желанието и глада за успех бяха на лице днес. Изправихме се срещу отбор, който е най-добрият в България. Берое играе най-атрактивния футбол. Трябва да уважим съперника. Ето, че футболът може да се играе по правилния начин. Искахме теренът да бъде мокър, за да може топката да се движи по-бързо и не искахме да пречим на Берое. Лошото е, че загубихме двамата футболисти. Моите играчи бяха феноменални и видяхте реакцията на феновете. Казах им, че това не трябва да ги обезвери“, заяви

„Фактор е физическото сътояние. Всички знаят, че искаме да играем бързо, но когато погледнете Берое – играят много по-бързо от тях. Искам да се вдигнем и да достигнем до върха на лигата. Заслужихме си уважението на Берое. Най-големият кошмар на мениджъра е играч да се контузи още в началото на мача. Мислят си, че Станоев е дефанзивно настроен, но за мен е отличен играч и може да играе в Англия. Сериозен удар е да загубиш двама футболисти в средата на терена. Разочарован съм от резултата, но съм доволен от представянето на тима“, добави още той.

„Да вкараш хеттрик срещу отбор от Топ 3 в страната е невероятно. Фантастично се възползва от ситуациите. Изключително е разочарован, защото искаше след края да вземе топката, но след този резултат не успя. Искахме да стигнем далеч в този турнир. Искахме да играем срещу големите отбори, но няма да успеем. Нашата цел е да постигнем промоция за елита и знаем как да го постигнем“, заяви Фийни.