Фикайо Томори разкри причината за трансфера си в Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Паоло Малдини е причината Фикайо Томори да облече екипа на Милан

Централният бранител Фикайо Томори ще доиграе сезон 2020/21 в Милан под наем от Челси. Защитникът разкри, че в първия момент е бил изненадан от интереса на “росонерите” към него. 23-годишният футболист разкри, че Паоло Малдини е главната причина той да премине в гранда от Милано.

„Когато за първи път ми се обадиха за трансфер в Милан, бях изненадан. Говорих с Паоло Малдини, най-добрият защитник в историята. Той ме покани в тима. От този момент разбрах, че искам да отида там, искам да играя футбол – да се уча от него”, разкри защитникът.

“Избрах Милан, защото е клуб със страхотна история, страхотни играчи и в момента е в добра форма. Това беше възможност, която нямаше как да пропусна За мен е чест да бъда тук и да нося фланелката, носена от Малдини, Кака, Зеедорф. Надявам се да играя поне наполовина толкова успешно за Милан, колкото те”, сподели Фикайо Томори.

За Фикайо Томори, това ще бъде четвърти клуб, в който ще играе под наем. През 2017-та година той бе пратен под наем в Брайтън, след което имаше и престой в Хъл Сити. Целият сезон 2018/19 пък бранителят прекара в Дарби Каунти, преди да се завърне в Челси. Футболистът започна като титуляр за първи път за “сините” на 31 август 2018 година, а малко по-късно отбеляза първия си гол за тима при успеха с 5:2 над Уулвс.