Филипов: Отиваме в Румъния, за да победим и продължим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Саша Илич е наистина голям човек", обяви шефът на столичния гранд.

Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, говори преди отпътуването на “червените” за съседна Румъния, където на отбора предстои среща-реванш срещу Сепси от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Първият двубой, състоял се на стадион “Българска армия”, завърши със загуба с 0:2 и сега “армейците”, които вече са с нов треньор в лицето на Нестор Ел Маестро, ще търсят обрат и продължаване към следващата фаза в турнира, което няма да е никак лесна задача.

„Отиваме, за да победим и да продължим. Резултатът наистина е неблагоприятен за нас. Трябва да заличаваме пасив от два гола. В крайна сметка това ни е целта и затова отиваме. Трудно ще е, няма да е лесно със сигурност, затова се подготвихме тази седмица. За труден мач, в който трябва да доминираме, да победим и да продължим. Сезонът не е само евротурнирите, ами първенството, Купата, представянето на отбора. Разбира се, ако отпаднем от Сепси, ще бъде провал в евротурнирите. На ЦСКА не му приляга да отпада на този етап, независимо че играе срещу един много стойностен отбор като Сепси“, коментира Филипов.

„Аз се надявам да има импулс в играта ни. Тези три дни се използваха максимално добре. Тренира се предимно с тактическа насоченост и мисля, че отборът ще има коренно различен облик от този в София. Треньорът ще реши кой ще е капитан на отбор”, продължи той.

„За Саша Илич искам да кажа само хубави неща. Благодаря за работата му и на неговия екип. Аз лично уважавам страшно много човека Саша Илич. Един наистина голям човек. Това говори начинът, по който се раздели с отбора. Имам доста голям опит във футбола и за пръв път присъствам на такава емоционална раздяла. Имаше хора, които се разплакаха”, разкри шефът на “червените”.

Филипов: Отиваме в Румъния, за да победим и продължим 1

“Защо се стигна до неговото освобождаване? До неговото освобождаване се стигна след силната година, която направихме и само една точка не ни стигна да станем шампиони. Имахме желанието и натам беше насочена селекцията да се надгради с качество отбора. Имахме големи очаквания, но първите три мача не дадоха това, което очаквахме. Играта и състоянието на отбора не бяха на нужното ниво и се прибягна до тази смяна, за да се потърси импулс в отбора”, призна Филип Филипов.

„Засега не планираме друго отлагане на мачовете. Ако продължим след Сепси, треньорът ще си каже вижданията по въпроса. Искахме да е треньор, който няма нужда от адаптация в отбора и познава добре българското първенството. Той е треньор, върху който нямах преки наблюдения, но последните три дни съм възхитен от работата, която върши. Много амбицирани хора и според мен такива трябват на клуба”, сподели той.

Филипов: Отиваме в Румъния, за да победим и продължим 2

„Мисля, че ЦСКА е клуб, който малко треньори биха отказали да застанат начело. Той е популярен клуб не само в България, но и Европа. Цифрите нямат никакво значение според мен. Мачът ще е коренно различен от мачовете в първенствата. За нас е много важен мач. Ще дадем максимума от себе си, за да продължим”, допълни ръководителят.

„Не ми се вярва да има изходящи трансфери. Отворен е до 6 септември, но не се планират такива трансфери дори при негативен резултат“, каза още Филип Филипов.