Финалът в Шампионската лига най-вероятно ще се играе на Острова
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
УЕФА съобщава окончателното си решение следващата седмица

УЕФА е декларирала готовността си да организира финала на Шампионската лига на територията на Великобритания, съобщават редица издания на Острова.

Както е известно, заключителният дуел в най-комерсиалната надпревара, до който достигнаха Манчестър Сити и Челси, трябва да се изиграе на стадион “Ататюрк” в Истанбул, но усложнената ситуация с разпространението на коронавируса в Турция принуди вкарването на югоизточната ни съседка в червената зона в списъка на британското правителство.

Това действие означава, че всички англичани, завръщащи се у дома от Турция, ще трябва да се подложат на десетдневна карантина в хотел, одобрен от правителството на Борис Джонсън.

От своя страна това би струвало на футболните фенове, които планират да пътуват до Истанбул, допълнителни 2000 паунда, за да се приберат. ТОскъпяването на практика означава, че едва ли ще има много привърженици от Острова, които ще поемат риска да пътуват.

Премиерът Джонсън също се опита да лобира през УЕФА за това финалът да бъде преместен на Острова.

Стадионът на Нюкясъл – “Сейнт Джеймсис Парк”, лондонските “Емиратс” и “Тотнъм Стейдиъм”, както и “Вила Парк” в Бирмингам, са изразили готовност да организират събитието.

Британските медии обаче твърдят, че УЕФА иска финалът да се проведе на “Уембли”, за да може 22 500 зрители да гледат срещата между Ман Сити и Челси на живо.

Проблемът за организаторите е, че на 29 май, когато е финалът на Шампионската лига, “Уембли” трябва да приеме финалния плейоф в Чемпиъншип. Вариант, разбира се, е този двубой да бъде изместен с 48 часа.

Окончателното решение на УЕФА ще бъде взето идната седмица.