Добави коментар
Договорът на специалиста изтича през 2024 година

Селекционерът на германския национален отбор Ханзи Флик даде ясно да се разбере, че няма никакво намерение да овакантява поста си, дори ако бундестимът не успее да прескочи груповата фаза на световното първенство по футбол в Катар.

Германия загуби с 1:2 от Япония, а след това завърши натавно – 1:1 с Испания, а тази вечер излиза срещу Коста Рика с ясното съзнание, че единствено победа може да ги изстреля към осминафиналите. При това при благоприятно развитие на мача между Испания и Япония.

„Мога да потвърдя, че няма да подам оставка, но не знам какво още предстои“, заяви Флик на пресконференция, когато беше попитан дали иска да остане на поста, дори и отборът да отпадне още в групите.

„Имам договор до 2024 година, очаквам с нетърпение домашното европейско първенство, но до тогава има много време.

Флик сподели, че очаква костариканците да играят дефанзивно, тъй като те имат шанс да продължат на осминафиналите дори при равенство.

„Разбира се, бихме искали да вкараме ранен гол и да спечелим мача в началото, за да окажем натиск върху Япония в другия мач, но знаем, че ще бъде трудно срещу много дефанзивен отбор“, каза Флик.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 8 гласували