Форлан: Суарес е мотивиран да покаже грешката на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ситуацията в Барселона е същата, когато Кристиано Роналдо напусна Реал Мадрид"

Бившият футболист на Атлетико Мадрид Диего Форлан сподели, че според него в Барселона са допуснали много голяма грешка, позволявайки на Луис Суарес да си тръгне.

„Разбира се, че напускането на Суарес е много голяма грешка на Барселона. Веднага, след като от Барселона съобщиха, че той е в трансферния списък, аз знаех, че това е грешка. Очевидно е, че той все още е страхотен играч, който е много важен за своя отбор. Той вкарва, помага на съотборниците си и има голямо въздействие на терена и извън него. Ситуацията в Барселона е същата, когато Кристиано Роналдо напусна Реал Мадрид. Той не е само един от най-добрите футболисти в историята на Реал Мадрид, но вкарваше 50 гола годишно. 50 гола!“, заяви уругваецът пред „Bein Sports “.

Според Форлан неговият сънародник ще бъде крайно мотивиран да покаже на каталунците тяхната грешка. „Суарес е изключително мотивиран да покаже на тези, които го махнаха, че са сбъркали в тази ситуация. Той е на върха на физическите си възможности.“

„В живота никой не е незаменим. Никой, дори и Меси. Знам, че той е един от най-добрите футболисти в историята, но ще дойде друг играч, ако напусне. Лигата ще се адаптира. Може би ще дойде Мбапе или Холанд. Барселона дълго време се възползваше от Меси и спечели толкова много титли и счупи толкова много рекорди“, каза още Форлан.