Франция без Килиан Мбапе в оставащите мачове в групите на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голямата звезда на френския футбол е до края на груповата фаза

Голям шок за Франция на Евро 2024 часове след победата над Австрия с 1:0 в първия мач на “петлите” на турнира. Звездата на френския футбл Килиан Мбапе няма да участва в следващите срещи от груповата фаза на Европейското първенство, информира изданието “Le Figaro”.

Мбапе има нужда от 15-ина дни за възстановяване след контузията, претърпяна в края на двубоя срещу Австрия. Очаква се новата перла на Реал Мадрид да е на линия за фазата на елиминациите, ако Франция достигне до заключителните етапи. Шансовете на “петлите” са доста големи след дебютната победа над Австрия в първия кръг.

Килиан Мбапе участва в неприятен инцидент на терена със защитника Кевин Дансо в 86-ата минута на мача в Австрия. Французинът получи сериозна травма в носа. Първоначално се предполагаше, че Мбапе ще се нуждае от операция, но след прегледи се е взело решение да се премине към консервативно лечение.

Когато се завърне на терена Мбапе ще носи специална маска, която да предпази контузения нос. Французинът пусна интересен пост в социалните мрежи, приканвайки феновете да дадат идеи за маска, която да носи.

Франция ще бъде без Мбапе почти сигурно в мача с Нидерландия на 21 юни и в последния мач от груповата фаза срещу Полша на 25 юни.