Франция доказа, че е големият фаворит на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският състав показа брилянтна колективна игра срещу Германия, Погба и Мбапе демонстрираха световната си класа

На Мондиал 2014, когато Германия елиминира Франция на четвъртфиналите, Матс Хумелс беше единственият голмайстор в срещата. През онази нощ в Рио де Жанейро именно германският защитник разби сърцата на Франция, въпреки че “петлите” доминираха и имаха повече шансове за гол. Седем години по-късно в Мюнхен германският централен защитник вкара отново, този път в собствената си врата, като по този начин донесе успеха на Франция в първия двубой за двете страни на Евро 2020.

Някои неща остават същите във футбола. Като начало този състав на Франция от Евро 2020 много прилича на този, спечелил Световното първенство през 2018 г. И това представяне срещу Германия беше много подобно на представянето на тима при успеха на 1/2-финалите над Бундестима на Евро 2016 в Марсилия. Докато този път резултатът беше само 1:0 в сравнение с 2:0 в Марсилия, както беше през 2016 г., този френски отбор е толкова дисциплиниран тактически и в защита (Антоан Гризман на практика завърши срещата в Мюнхен на десния бек), контролира мачовете с доминираща полузащита, и разполага с много класа в нападение, за да разкъса отбора на Йоаким Льов във вторник вечерта.

Франция доказа, че е големият фаворит на Евро 2020 1

Ако наистина не знаехме какво да очакваме от тази Германия преди началото на двубоя, ние знаехме какво ще предостави Франция. Те направиха точно това, което се очакваше. Те имаха трудности на моменти и е нормално да са допуснали грешки, тъй като играха срещу силния немски отбор, но никога не се пречупиха. Всъщност те дори никога не бяха близо до това. Световните шампиони са като хищник, който чака плячката си и както видяхме през последните няколко години, хищникът знае точно кога да атакува.

“Това беше толкова силно представяне”, каза Дидие Дешан след мача. “Можехме да се справим по-добре с топката, във владеенето, но това беше много солидно представяне.” След това Дешан беше в екстаз в съблекалнята, като поздрави играчите си за впечатляваща победа, която направи Франция още по-големи фаворити за спечелването на Евро 2020.

Толкова силно представяне от даден отбор изглежда лесно, когато има полузащита като тази на Франция. Говореше се много и с основание за френското трио в нападение – Мбапе, Карим Бензема и Гризман, което несъмнено е кошмар за всяка защита. Но какво ще кажете за триото на Погба – Канте – Рабио? Досега не е имало по-добра полузащита в този турнир. Те са толкова добри във всичко, което правят, допълват се толкова добре и всеки върши задачите си на терена перфектно.

Франция също получи голяма помощ от Германия. Дешан се надяваше, че Льов ще започне с Кимих на поста десен защитник, а не в полузащитата, защото за играчите му ще бъде по-лесно да контролират двубоя, както го направиха. Французите не можеха да повярват, че един от най-добрите дефанзивни халфове в света не играе като дефанзивен полузащитник за своята страна на Евро 2020!

Така играта в средата на терена бе контролирана от Франция и там те спечелиха тази среща. Канте отново беше навсякъде. Рабио е толкова проницателен и интелигентен тактически. Какво пък да кажем за Погба. Това беше Погба от 2018 г. и дори може би по-добра негова версия – невероятно предстаяне!

Франция доказа, че е големият фаворит на Евро 2020 2

Погба с основание беше обявен за играч на мача и то не само заради участието си в гола. Досега сме виждали фантастични моменти в турнира – пробива на Калвин Филипс преди гола на Рахим Стерлинг, голът на Патрик Шик от средата на терена срещу Шотландия – и сега видяхме представянето на турнира до момента от Погба. Невероятен момент на вдъхновение и гениалност, за да намери Люка Ернандес в дясно по атаката, след което последва и автогола на Хумелс. Това беше малка част от цялостно представяне на Погба, който направи 12 отнемания на топката, спечели 13 дуела, спечели четири фаула, също можеше да има и асистенция на името си, но попадение на Бензема бе отменено поради засада.