google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският отбор реализира по 7 гола в двете полувремена

Франция постигна рекордна победа в своята история, след като разгроми Гибралтар с 14:0 в европейска квалификация. До този момент най-голямата победа на френския национален отбор бе с 10:0 над Азербайджан на 9 септември 1995 г. в квалификация за Евро’96.

Френският тим отправи 36 удара към вратата на съперника, като 20 от тях бяха точни. Франция демонстрира отлична успеваемост на стадион “Алианц Ривиера”.

Двубоят в Ница започна с автогол на Гибралтар в 3-ата минута, а секудни след това Маркъс Тюрам вкара за 2:0 в полза на “петлите”.

Младата звезда на ПСЖ – Уорън Заире-Емъри, вкара трети гол във вратата на Гибралтар в 16-ата минута. Малко след това Ейтън Сантос от гостите бе изгонен и ситуацията за тях се влощи още повече.

До почивката Франция отбеляза още 4 попадения – Килиан Мбапе, Джонатан Клаус, Кингсли Комана и Йосуф Фофана се разписаха.

Гибралтарците сякаш си помислиха, че съперникът ще се смили над тях, тъй като близо 20 минути от второто полувреме нямаше попадение. В 64-ата минута обаче Адриен Рабио вкара за 8:0.

Две минути след това Кингсли Коман отбеялза за втори път в мача – 9:0. Секунди по-късно той бе заменен от Усман Дембеле. Крилото на ПСЖ се включи чудесно в срещата и разписа в 73-ата минута за 10:0.

Килиан Мбапе оформи своя хеттрик в мача с две попадения в 74-ата и 82-рата минути. Резервата Оливие Жиру вкара още два гола във вратата на Гибралтар в заключителните минути на срещата.

Франция постигна седма победа в седем мача в група В на европейските квалификации. В другата среща от групата в събота вечер, Нидерландия спечели с 1:0 у дома срещ Ейре.