google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кай Хаверц ще бъде на линия за гостуването на Нюкасъл в събота

Старши-треньорът на Челси Франк Лампард съобщи новините около отбора преди мача на “сините” срещу Нюкасъл Юнайтед този уикенд. Лондончани могат да излязат на върха на класирането във Висшата лига, макар и потенциално само за няколко часа, с победа над „свраките“ в събота на обяд на стадион „Сейнт Джеймсис Парк”.

След поредната дълга международна почивка, Лампард ще иска отборът му да се завърне в действието в Премиър Лийг с победа. Но изглежда, че няма да има няколко ключови играчи на разположение, но пък Кай Хаверц ще се завърне в състава.

Международната почивка винаги е изпълнена с проблеми с контузиите и пандемията Covid-19 само засилва неприятностите, тъй като играчите се завръщат в клубовете си, като Ливърпул, Тотнъм и Арсенал са засегнати от положителни резултати за коронавирус. Челси остана без Кай Хаверц при успеха над Шефилд Юнайтед преди почивката, след като германският национал даде положителен резултат, но Лампард потвърди, че ще се завърне за “сините” този уикенд.

Кристиан Пулишич обаче не е готов да играе, докато защитникът Тиаго Силва вероятно ще пропусне мача заради дългите пътувания, които е имал с тима на Бразилия. Лампард заяви: “Пулишич не е готов за Нюкасъл, но засили тренировките си. Хаверц се завърна, изолацията приключи и започна тренировки преди два дни, за да си върне формата.”

“Силва току-що пристигна, вероятно няма да играе с Нюкасъл заради пътуването. Все още чакаме някои тестове за Covid. За съжаление някои се прибират днес следобед, така че двубоят ще бъде голямо предизвикателство”, споделя Лампард.