Франк Лампард за играта на Челси: Трябва да бъдем по-ефективни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Челси Франк Лампард е разочарован от равния резултат, с който завърши срещата между неговия отбор и Арсенал. Двубоят бе част от надпреварата в 24-ия кръг на Висшата лига.

По повод драматичния завършек с 2:2, Лампард изказа критики към своя отбор и бе категоричен, че момчетата му са изпуснали златен шанс за победа, поддавайки се на грешки точно в най-сублимните моменти от мача. Той коментира като грешка отпускането на тима след първия гол от страна на съперника и отбеляза, че именно това разконцентриране е довело до лошия развой и е предзнаменувало появата на втория гол.

Лампард обобщи наблюденията си от началото на сезона и каза, че открил доста сходства в сценариите, по които се развиват срещите. Той коментира, че когато противниковите играчи започнат да се отбраняват с все сили, точно в този момент Челси трябва да удвои усилията си, а не обратно. Треньорът изказа съжаление, че тимът му е изтървал доста апетитни шансове, създавайки добри положения, останали без реализация.

„Трябва да бъдем по-ефективни, защото дори и само един допуснат гол оставя съперника ни в играта”, каза Лампард и добави, че в срещата с Арсенал момчетата му са успели да създадат неголям брой добри положения, но за сметка на това са ги оползотворили максимално. За негово съжаление обаче, на финалната фаза отборът не е дал всичко от себе си и играта му е била слаба, въпреки наличието на добра организация при атаките и движението на топката.

Припомняме, че след равния резултат, Челси се нарежда четвърти в надпреварата и има 40 точки, докато Арсенал е с 30 точки и остава десети.