Франки Лампард: Резултатите на Арсенал нямат значение в дербито
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На "Боксинг дей" или в дерби формата на отборите няма значение според мениджъра на Челси

В събота предстои лондонско дерби между отборите на Челси и Арсенал. Двата тима влизат в съвсем различни настроения, след като домакините от Арсенал са само на 4 точки над зоната на изпадащите, докато Челси е на точка от топ 4. Мениджърът на “сините” Франк Лампард обаче е на мнение, че лошата форма на “топчиите” няма да бъде фактор в дербито, което ще се проведе на Боксинг дей.

Тимът на Арсенал не е постигал победа като домакиниот 1 ноември насам и се смъкна много надолу в класирането, като дори феновете на тима се притесняват отборът да не изпадне. Франки Лампард обаче е категоричен, че неговият тим няма да подцени състава на Микел Артета, защото всяко дерби носи огромна доза мотивация.

“Изобщо няма значение къде са те в класирането, а колко качествени футболисти имат. Да, резултатите им може би не са добри в последно време, но дойде ли Боксинг дей и лондонско дерби, това няма никакво значение. Понякога самата идея за подобно нещо те мотивира силно, така че ние можем да очакваме най-добрата версия на Арсенал в този мач”, заяви мениджърът на Челси.

Лампард обяви, че Бен Чилуел и Хаким Зиеш са “под въпрос” за предстоящия двубой, след като първият изкълчи глезен срещу Уест Хем в понеделник и в началото на срещата бе заменен, а вторият е с мускулно разтежение.