Френки де Йонг ще пропусне Евро 2024 в Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полузащитникът на Барселона не успя да се излекува на време за Мондиала.

Нидерландия претърпя огромен удар преди началото на Европейския шампионат който стартира в Петък след като Френки де Йонг беше обявено, че ще пропусне турнирът.

Футболистът на Барселона, който е на 27 години, не е играл след като контузи своето десен глезен при загубата на неговия клубен отбор с 3-2 от Реал Мадрид в края на месец Април.

Въпреки това, звездата на Каталунците беше включен в разширения състав на Лалетата за предстоящия Мондиал в Германия с очакванията че той ще бъде достатъчно добре физически, за да вземе участие в мачовете на своя национален отбор след приключване на груповата фаза, ако разбира се, Нидерландия преодолееше групата без него.

„Аз съм много тъжен и разочарован, че няма да мога да взема участие на предстоящото Европейско първенство в Германия,“ полузащитникът изрази своето разочарование в социалните мрежи.

„Аз работих много усилено през последните няколко седмици, за да успея да се възстановя на време, но за съжаление, проблемът с моя глезен изисква да се възстановяван още време.“