Фурнаджиев: Прокуратурата да разследва сигнала на Бербатов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Конгрес ще има февруари, защо да се прави извънреден 4-5 месеца по-рано?", заяви той

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че прокуратурата трябва да провери сигнала, внесен от екипа на Димитър Бербатов и допълни, че Конгрес със сигурност ще има през февруари.

“Не е редно да хвърляме твърдения, без да се посочват имена. Това, което чух от предаването вчера е, че шефа на зоналния съвет го бил помолил да си оттегли подписката, защото щели да го уволнят. Това не е конкретика. Вие съобщихте за жалбата, нека прокуратурата да разследва и ако има виновни, да бъдат наказани. Ще направим вътрешна проверка, но нека видим какво ще направи прокуратурата.”

“Конгресът не може да се проведе онлайн, защото това го няма в устава. Скоро при всички положения ще има Конгрес, защото има редовен през февруари. Не виждам кое изисква да правим извънреден Конгрес три-четири месеца преди това. В общественото пространство се хвърля мантра, че няма толкова клубове. Бербатов е обиколил над 500 клуба, тоест те съществуват и са членове на БФС”, каза още Фурнаджиев.

“Ако Конгресът приеме, може да се гласува и онлайн. Иначе е незаконно. Мисля, че е резонно да бъде гласувано. Има хора, които и в съюза са против Конгрес. Аз съм си подал оставка и чакам свикване на Конгрес. Лечков например е против провеждането на извънреден Конгрес, има и други”, призна Фурнаджиев.