Футболът в Англия ще се поднови при закрити врати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на Английската футболна лига (ЕФЛ) Рик Пари направи изявление, в което съобщи новината, че всички мачове от Чемпиъншип, Първа лига и Втора лига вероятно ще се подновят при закрити врати.

Рик Пари сподели, че има планове оставащите двубои до края на настоящия сезон да бъдат излъчени на живо по телевизията или онлайн. Футболните мачове в Англия са преустановени от началото на март поради пандемията от коронавирус като към момента не е ясно кога Висшата лига и по-долните дивизии ще стартират отново.

„За да ви дам честна оценка на настоящата ситуация – няма яснота дали срещите ще могат да наблюдаани от зрители по трибуните. Имайте предвид, че сте повече от добре дошли на стадионите, когато обстановката се нормализира“.

„Приносът на феновете за усещането по време на мачовете и атмосферата, създадена по трибуните е нещо, което никога не трябва да приемаме за даденост. За съжаление, днес не мога да определя дата за завръщане на футбола, въпреки че когато и да се случи това, вероятно ще бъде при закрити врати. За огрмно съжаление, без присъствието на десетки хиляди привърженици обстановката ще е различна. Продължават плановете за излъчване на всички мачове по телевизията или онлайн. Ще ви информираме допълнително, когато стане ясно кога ще подновим първенствата“, сподели той в отворено писмо до феновете.

Пари сподели, че основната цел е завършване на първенствата от Футболната лига.

„Със или без фенове, нашата основна цел е сезон 2019/20 да бъде завършен. Под внимание трябва да вземем някои много важни фактори. Включително това кога, къде и в какъв времеви диапазон ще се изиграят двубоите, като ще се съобразим с правителствените мерки. Други фактори също трябва да бъдат взети под внимание, като например тренировки на играчите и проби за Covid-19, и не на последно място – подходящото ниво на медицински ресурси и създаване на ефективен и ефикасен медицински протокол в деня на срещите“, каза президентът на Английската футболна лига.