Футболен експерт за плановете за трансфери на Ман Юнайтед и Ед Уудуърд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд винаги ще бъде критикуван от феновете, въпреки големия успех от трансфера на Бруно Фернандеш през януари, твърди европейският футболен експерт Габриеле Маркоти.

След месеци спекулации, датиращи от миналото лято, Фернандеш най-накрая стана играч на Юнайтед на 30 януари тази година. 25-годишният футболист, който се присъедини към тима за 46,6 милиона паунда от Спортинг Лисабон, се радва на отличен старт във Висшата лига.

Габриеле Маркоти беше попитан дали привличането на Фернандеш ще промени отношението на феновете към изпълнителния директор на Юнайтед, но той твърди, че критиците просто ще посочат факта, че “червените дяволи” можеше да вземат играча по-рано.

“Уудуърд няма да получи кредит на доверие от феновете на Юнайтед, защото те са същите момчета, които ще кажат “Добре, умнико, защо не го взехме шест месеца по-рано през лятото? Ние бяхме свързвани с него през цялото лято”, каза Маркоти.

„Той също е човекът, който отиде и похарчи абсурднa сума за Магуайър. Хората в позицията на Уудуърд винаги ще бъдат критикувани. Ако Фернандеш бе взет в Юнайтед шест месеца по-рано, то отборът със сигурност щеше да е в челната четворка”, споделя Маркоти.

Приоритети на трансферния пазар за Ед Уудуърд

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед обеща да достави нужните играчи на Оле Гунар Солскяер в летния трансферен прозорец като тимът да е способен да се бори за титлата във Висшата лига през следващия сезон.

Информациите гласят, че “червените дяволи” са в търсене на полузащитник, нападател и дясно крило, преследвайки първи триумф в лигата от 2013 година насам, когато още сър Алекс Фъргюсън бе начело на тима.

В Юнайтед се възхищават на Тимо Вернер от РБ Лайпциг и младия нападател на Селтик Муса Дембеле. Вернер обаче усилено е свързван с трансфер в Ливърпул и е малко вероятно да избере Юнайтед. Иначе на всяка цена “червените дяволи” ще се опитат да задържат за постоянно Одион Игало, който се справя много силно от идването си в клуба.

Денис Закария, Аарън Рамзи, Адриен Рабио и 16-годишният талант на Бирмингам Джъд Белингам също са свързвани, за да преминат на “Олд Трафорд” и се смята, че са приоритети за трансфер на Уудуърд.