Футболист на Локо Пловдив: Подновихме тренировки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интересно признание направи футболистът на Локомотив Пловдив Лукас Масоеро, обявявайки, че отборът е подновил тренировки. Аржентинецът сподели, че той и неговите съотборници водят тренировки в групи от по 4-ма футболисти.

„Стартирахме тренировки по четирима играчи в група с треньор. Гледахме да сме далече един от друг, когато се сменяме в съблекалнята. Различно е, но в този смисъл клубът влезе в нашата ситуация, особено от психологическа гледна точка“, заяви Лукас Масоеро за „Ovación 90“.

„Почти 4 седмици бяхме в карантина. Вече става скучно и чакаме някакво решение за подновяване на първенството. Не сме сигурни, че сезонът в лигата ще завърши, както и мачовте за Купата“, добави той. Припомняме, че носителят на трофея Локомотив е на полуфинал срещу Ботев Пловдив.

„В отбора има играч от Португалия, с който споделям най-много, тъй като той говори испански много добре, защото е играл в Испания.“

„В България се залага много на тактиката, има игрова система, която се спазва. Тя не се променя в развитието на мача. Анализираме предстоящия съперник, но системата не се променя. Голяма част от тимовете в първенството играят 4-3-3, но ние играем 3-5-2 и това ни носи резултати.“

Лукас Масоеро заяви, че от клуба са взели решение да намалят заплатите на играчите. Той заяви, че най-трудно му е било да се адаптира в тима заради комуникацията, но е свикнал със съотборниците си, както и те с него.