Фюри отново загърби лукса, купи си 14-годишен Passat за 550 евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
32-годищният "Цигански крал" ще се бие с Антъни Джошуа през 2021 година

Тайсън Фюри, който след няколко месеца ще се качи на ринга за дългоочаквания сблъсък със световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа, предприе любопитен ход, с който за пореден път показа, че не е забравил откъде е произлязъл.

Здравенякът, който произлиза от род на ирландски роми, продаде лъскавия си Rolls-Royce Cullinan за 325 000 евро, заменяйки го с… 14-годишен Volkswagen Passat, чиято стойност е ни повече, ни по-малко от 550 евро.

Фюри отново загърби лукса, купи си 14-годишен Passat за 550 евро 1

В откровена изповед пред Daily Mail, Фюри разкрива, че луксозните вещи го тласкали към депресия и предпочитал да води по-простичък живот.

“Продадох голямата къща и се преместихме в по-малка”, коментира той.

“Сега смених и колата. Всичко, което ми трябва от една кола, е достатъчно пространство да сместя това туловище…

“Преди обичах бляскавия живот, като всеки младеж от простолюдието. Но вече не. Не се интересувам от материалните неща. Стига толкова. Те не означават нищо!”

Това не е първото “пречистване” за кръстения на Майк Тайсън боксьор. Преди пет години той замени тогавашния си Rolls-Royce Phantom с 15-годишна S-класа за 2000 евро, защото харесал волана й с дървена облицовка.

В същото време Фюри наистина е склонен към депресии. Именно заради такава, гарнирана с безкрайни алкохолни запои, той бе лишен от титлите, които спечели след една впечатляваща победа над Владимир Кличко.

Неотдавна той си върна част от тях с убедителен успех над Деонтей Уайлдър, а с днешна дата Тайсън има и нова мисия – триумф на ринга и над Джошуа.

“Щом веднъж спра да се бия, ще водя тих семеен живот,” допълва все по-смиреният Фюри. “Трябва да е лишен от стрес, защото стресът води до депресията. Затова реших да опростя живота си.

Фюри отново загърби лукса, купи си 14-годишен Passat за 550 евро 2

“Да имам милион лири някога в бъдещето няма да ме направи по-щастлив, отколкото петачката в джоба ми днес.

“Каквото и да стане, няма да свърша като онези боксьори, чиито палати с по 20 спални ги взима банката,а те изведнъж откриват, че всичките им “приятели” всъщност са били само пиявици, които са ги смучели, докато има пари”.

Бащата на Фюри го нарекъл на именития американски боксьор, за да му вдъхне сила, тъй като малкият Тайсън се родил недоносен, в шестия месец, и тежал едва 450 грама.

Лекарите не му давали надежда да оцелее, но днес той е висок 206 сантиметра и тежи 115 килограма…