google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Маринов е най-резултатният играч в историята на габровския футбол

Легендарният голмайстор на габровския футбол Красен Маринов загуби битката с COVID-19, съобщи неговата дъщеря му Габриела Йосифова.

Маринов е най-добрият реализатор в историята на Габрово и трети във вечната ранглиста на “Б” група.

“Напусна ни още един от “ковачите на слава” в габровския футбол – головата машина Красен Маринов. Светъл да е пътят му! Поклон!,” написаха от Янтра (Габрово).

Ето и как габровският тим представи изтъкнатият стрелец:

“Той е три пъти голмайстор на „Б“ група. Той е четвърти във вечната ранглиста на втория ешелон със 153 гола – само на осем зад лидера Пламен Линков. Той е най-резултатният габровски футболист. Той е Красен Маринов.

“Роден в Дулово, започва да играе футбол в юношеските формации на Спартак (Плевен). Преминава през Хасково и Севлиево, преди да бъде забелязан от старши треньора на Чардафон-Орловец (Габрово) Лазар Панчев.

“В Габрово дойдох като завършен футболист. По едно време в Севлиево бях толкова уверен в себе си, че дори си мислех, че мога сам да решавам мачовете. Вкарвах с лекота голове“, спомня си Маринов.

В своята 15-годишна кариера легендарният нападател взема участие в 471 срещи, в които реализира 225 гола, като 22 от тях са в „А“ група – в периода 1972-1974 г.