Гакпо и Мусиала са фаворити за голмайсторския приз на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хари Кейн, Джуд Белингам, Килиан Мбапе и Кай Хаверц също могат да се намесят в битката за Златната обувка

В петък стартират 1/4-финалите на Европейското първенство в Германия. Докато Англия остава лек фаворит за титлата, нека разгледаме как стоят нещата в битката за Златната обувка. За момента Коди Гакпо (Нидерландия) и Джамал Мусиала (Германия) водят в спора за голмайсторския приз, като двамата имат по три попадения.

Нападателят на Ливърпул прави много силен шампионат, като има основна заслуга за победите на Нидерландия. Коди Гакпо вкара страхотен гол срещу Румъния в 1/8-финалната фаза. Той се разписа също при поражението от Австрия с 2:3 и при успеха над Полша с 2:1 в първия кръг на груповата фаза. Нидерландия среща Турция на 1/4-финалите на турнира и със сигурност Гакпо ще има шансове за попадение. Един гол във вратата на Турция ще го остави сред фаворитите да спечелят Златната обувка на Евро 2024.

Германският талант Джамал Мусиала се разписа в три от четирите срещи на Бундестима на Евро 2024. Той реши мача срещу Дания с второ попадение в 68-ата минута, за да успокои нещата за Германия. Мусиала се разписа и срещу Унгария и Шотландия. Футболистът на Байерн Мюнхен ще има трудна задача да отбележи на Англия на 1/4-финалите. Затова и в момента букмейкърите дават леко предимство на Коди Гакпо в битката за голмайсторския приз на турнира.

С по два гола на Евро 2024 до момента са Хари Кейн, Кай Хаверц и Джуд Белингам. Те са в топ 6 на претендентите за Златната обувка, заедно с Мбапе, който има един гол. Ако някой от четиримата вкара попадение на 1/4-финалната фаза и отборът му продължи напред, то със сигурност ще влезе в топ 3 на фаворитите да се пребори за най-добър голмайстор на Евро 2024.

Изненадващи фаворити за наградата може да станат също Дониел Мален (Нидерландия) и Никлас Фюлкруг (Германия), ако отбележат в 1/4-финалите. Сега те имат по два вкарани гола, но са отписвани от букмейкърите в битката за топ реализатор, тъй като са в ролята на резерви за националните си отбори.