Ганайски халф на Шалке 04 зарязва Германия, иска в Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Халфът Бърнард Текпетей е заявил пред шефовете на германския Фортуна (Дюселдорф), че няма намерение да изпълни договора си с клуба, а оттам го заплашиха с дисциплинарни действия.

Полузащитникът, който е собственост на Шалке 04 и има две участия за националния тим на Гана, обаче бил твърдо решен да си тръгне, за да се присъедини към българския шампион Лудогорец.

22-годишният Текпетей, който също игра за германския Падерборн и австрийския Алтах, е преотстъпен от Миньорите за два сезона, като едва първият изтече това лято.

“Говорих лично с Бернард и с неговия агент – коментира треньорът на Фортуна Уве Рьослер, който е бивш нападател на Манчестър Сити. “Запазваме си правото да предприемем дисциплинарни действия. Очаквам, че той ще бъде при нас и през идния шампионат.”

По всичко обаче личи, че Шалке 04 също няма нищо против сделка с българския шампион, отправяйки странно предупреждение към Фортуна.

“Следим внимателно какво правят в Дюселдорф за развитието на Текпетей. От това зависят и бъдещите ни взаимоотношения”, заяви спортният директор на клуба от Гелзенкирхен Йохен Шнайдер.