google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бейл отбеляза 2 попадения, а "шпорите" разбиха своя съперник с 4:0 у дома

Тотнъм записа категоричен успех с 4:0 в домакинството си на Бърнли в среща от 26-ия кръг на Висшата лига. Тимът на Жозе Моуриньо най-после направи силно представяне и демонстрира своята мощ в офанзивен план, като Гарет Бейл на два пъти, Хари Кейн и Лукаш Моура се разписаха в днешния двубой.

След разгромния успех, отборът на Тотнъм заема 8-ото място в класирането с 39 точки, докато Бърнли остана с 28 точки на 15-ото място.

„Шпорите“ откриха резултата във 2-рата минута, след като Хьон-Мин Сон намери Гарет Бейл и уелсецът от близка дистанция не сбърка за 1:0.

В 6-ата минута Хари Кейн можеше да отбележи второ попадение, но шутът му мина покрай левия страничен стълб на вратата на Ник Поуп. Четири минути след това Сон пусна страхотен пас за Лукаш Моура, но вратарят на гостите предотварти попадението.

В 15-ата минута Тотнъм удвои аванса си. Нападателят Хари Кейн с мощен удар прониза Ник Поуп за 2:0. В 31-вата минута Лукаш Моура записа името си сред голмайсторите, след като наказа грешка на защитата на гостите – 3:0. До края на полувремето тимът на Жозе Моуриньо продължи да доминира, но нов гол не падна.

Десет минути след началото на втората част Гарет Бейл вкара за 4:0 след асистенция на Хьон-Мин Сон. Тотнъм изпусна още доста шансове за гол до края на двубоя, като имаше общо 16 опита за попадение в днешния ден.