Генчев отстъпва поста на чужденец, отново става помощник-треньор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лудогорец вече гласи зимната селекция, Боруков също в радара

Временният наставник на Лудогорец Станислав Генчев, който предвождаше отбора след раздялата с чешкия специалист Павел Върба, няма да бъде оставен на поста през пролетния полусезон.

Начело на деветкратния шампион на България отново ще застане чуждестранен треньор, а юношата на Етър за пореден път ще се задоволи с ролята на асистент.

Последният двубой на Генчев като главен треньор ще бъде домакинство срещу Ботев (Пловдив). Срещата в Разград от 14.00 часа ще бъде последната в Първа лига тази есен.

39-годишният бивш халф, който като играч спечели шампионската титла с Лудогорец през 2012 и 2013 година, оглави Орлите след домакинското поражение с 1:2 от Антверп в Лига Европа, което се оказа фатално за Върба.

Това е вторият престой на Генчев като временен наставник на тима от Разград. Тази есен той предвождаше Лудогорец в 12 мача – пет в Лига Европа и седем в първенството ни. Всичките двубои на международната сцена обаче бяха загубени.

В българския шампионат Орлите са в серия от 6 поредни победи, като не успяха да спечелят само последната си среща – 2:2 срещу Арда.

В Разград вече усилено се работи и по зимната селекция. Приоритет в нея ще бъде привличането на дефанзивен полузащитник. В момента на този пост налични са Стефан Баджи и Светослав Дяков. Договорът на бившия български национал обаче изтича след края на сезона и е малко вероятно да бъде подновен.

Лудогорец следи изкъсо и ситуацията с тарана на Етър Преслав Боруков. През есента 20-годишният бивш нападател на Шефилд Уензди реализира 6 гола в 14 мача, а интерес към него имат също Левски и ЦСКА 1948.