Генчев връща схемата, с която Лудогорец пое по шампионския път
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младият наставник ще направи доста промени в състава за гостуването на ЛАСК (Линц)

Притиснат от кадрови липси, временният предводител на Лудогорец Станислав Генчев обмисля да заложи на игрова схема без типичен таран при ключовото гостуване на отбора на австрийския ЛАСК (Линц) в Лига Европа.

Именно с постройка с фалшива “деветка” преди близо десетилетие беше поставено началото на шеметния рейд на Орлите, по време на който те спечелиха куп отличия, включително девет поредни шампионски титли на България.

Испанският голмайстор Ихинио Марин, който направи няколко силни мача, бивайки забит в предни позиции, получи тежка контузия при победата над Монтана в Първа лига през уикенда и бе заменен още в средата на първата част от Елвис Ману.

С днешна дата Генчев смятал, че и срещу ЛАСК било най-удачно да заложи на Ману на върха на атаката, тъй като искал да разполага с по-бързи и повратливи футболисти в предни позиции.

На десния фланг ще се върне Кирил Десподов, който ще замени Бърнард Текпетей, като любопитно е, че и двамата имат опит по австрийските терени. Миналия сезон българският национал направи фурор в тамошното първенство, играейки под наем в Щурм (Грац). В 19 мача Десподов реализира 8 гола и добави куп асистенции.

В центъра на халфовата линия също ще има промяна. Грешникът от дуела с Антверп Алекс Сантана ще отстъпи мястото си на Стефан Баджи, който ще застане до Абел Анисе.

Генчев ще върне в зоната на десния бек получилият почивка срещу Монтана Сисиньо, а Жордан Икоко ще започне като резерва. В сърцето на отбраната пък се очаква да оперират ветеранът Козмин Моци и Оливие Вердон.

Двубоят в Линц е утре вечер от 19.55 часа. В другия мач в Група Антверп е домакин на Тотнъм.

Преди седмица Спърс се поздравиха с убедителна победа над ЛАСК с 3:0, но пък австрийците се възстановиха максимално бързо с домакински успех с 4:0 в местния шампионат.

Статистиците дори побързаха да отбележат, че това е вторият случай в цялата история на клуба, в който те започват първенството с три поредни победи на собствен терен.