Георги Иванов ще води националния отбор през тази седмица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Той отхвърли възможността да остане на поста за постоянно

Техническият директор на БФС Георги Иванов потвърди, че ще води националния отбор в следващите два мача в Лигата на нациите.

Снощи селекционерът на България Ясен Петров подаде оставка минути след тежката загубата с 2:5 от Грузия в Разград.

В четвъртък отборът гостува на Гибралтар, а в неделя – на Грузия. В първата си среща българският тим завърши наравно – 1:1, със Северна Македония.

Ето и какво сподели Иванов пред blitz.bg:

-Г-н Иванов, не мога да не ви попитам вие ли ще водите националния отбор в предстоящите два мача – гостуванията на Гибралтар и Грузия?

-Да. Аз ще поеме отбора… Временно… Всичко се случи, както се казва, “на пожар”. И няма кой друг да застане начело на националните за въпросните срещи, които чукат на вратата и са съвсем скоро – в четвъртък и в неделя.

-Някой остава ли от баща на Ясен Петров?

-Да, треньорът на вратарите Витомир Вутов.

-Има ли вероятност при две победи да останете начело на тима за постоянно?

-Не. Категорично – не. Аз имам други функции. Просто временно “запълвам дупката”, защото няма време за реакция и за назначаване на постоянен селекционер преди визитата ни в Гибралтар.

-Кои са фаворитите за постоянен селекционер на България?

-Не са обсъждани варианти. Как да са обсъждани. Би било неморално да се търси нов треньор преди отборът да е загубил и да се е разделил с настоящия си селекционер.

-Вие имате ли свой фаворит?

-Вижте, изборът на новия треньор ще бъде направен от Изпълкома. Това вероятно ще се случи тази седмица.

-Мнението ви за Ясен Петров – за неговата работа и за оставката му?

-Ясен успя да създаде колектив и да постигне никак нелоши резултати. Но за огромно съжаление се стигна до снощния срам. Защото това наистина е срам и ние няма как да си заровим главите в пясъка и да не видим реалността. Искам обаче категорично да подчертая, че Ясен не е главният виновник за провала. При такъв резултат обаче и при серия без победа се стига до раздяла с треньора.

-А кой е главният виновник?

– Не е един човек. Това са тези, които бяха на терена – футболистите. На Ясен Петров му прави чест, че постъпи мъжки и подаде веднага оставка. Така правят смелите хора. Някои се свиват, чакат да ги изгонят. Проявяват неразбиране. Проявяват егоизъм. Ясен показа, че е човек с характер.