Георги Йомов се явява на изслуваше пред съда в Лозана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днес българският футболист ще се защитава пред Спортния арбитражен съд в Лозана

За днешния ден (28 юни) е насрочено изслушването на Георги Йомов пред Спортния арбитражен съд в Лозана. През месец март тази година УЕФА спря състезателните права на бившия национал за срок от 4 г., а той обжалва решението в Швейцария. Предстои да видим развръзката на случая на Георги Йомов и има ли възможност по-скоро да се върне на терена.

Шансът санкцията на българския футболист да бъде променена е почти нулев. Както е известно, футболистът даде положителна проба за наличие на забраненото вещество дехидрохлорметилтестостерон след двубоя на ЦСКА срещу Македония (Гьорче Петров) в първия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите на 28 юли 2022-ра година,

Наказанието на Георги Йомов се счита за влязло в сила от 25.08.2022 г. Така футболистът има още 3 години наказание, ако не се оправдае пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

Преди да се забърка в този скандал, Георги Йомов имаше светло бъдеще пред себе си. 25-годишният футболист играеше успешно за ЦСКА и България. До 2020 г. той бе футболист на Славия, след което последва трансфер на “Българска армия”.