google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наско Сираков ще стане официален носител на акциите на Левски до края на другата седмица. За това обеща мажоритарния собственик на клуба – Георги Попов, в интервю за бТВ.

От клуба са изпратили официално писмо до премиера на страната Бойко Борисов, на чието име първоначално бяха джиросани акциите. Министър-председателят трябва изрично да откаже претенции към акциите, преди да се предприеме ново джиросване.

“За да действаме по закон, въпреки че има няколко различни тълкувания, ние смятаме, че те все още са си негови. Ако той ги откаже, чак това акциите ще се върнат при мен. Мълчаливият отказ също е достатъчен” – разясни юридическата страна на въпроса Попов.

Казано по друг начин, Бойко Борисов може просто да не отговори на писменото запитване на клуба от “Герена”.

“Ние сме отправили официално запитване към него. Той трябва да ни отговори в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако това не се случи, аз ще джиросам акциите на Левски на г-н Наско Сираков” – продължи мажоритарния собственик на “сините”.

На въпроса: “Кога фактически ценните книжа ще попаднат в ръцете на Наско Сираков? – Попов отговори: “Реалистично е да се каже, че до края на следващата седмица, акциите ще бъдат в София, в ръцете на Сираков.

През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието.Слабият и объркан премиер Boyko…

Gepostet von Васил Божков am Freitag, 22. Mai 2020

Георги Попов остава оптимист за бъдещето на футболния отбор, не само заради амбицията на Сираков да вземе властта на “Георги Аспарухов”.

“Не е само Наско Сираков. Той има пълната подкрепа на привържениците и считам, че в нашето общество има достатъчно разумни хора, който ще успеят да сменят модела на управление и финансиране на футболен клуб Левски. Че дори и самата структура на Българския Футболен Съюз.