Георги Самуилов: Държим мачовете за Купата да се изиграят
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Георги Самуилов, президентът на Ботев Пловдив, е категоричен, че мерките за ограничаване на короновируса в страната ни са правилни, но изказа и мнението си във връзка с декларацията, обявена от доста голяма част от родните клубове и в която те настояват шампионата да бъде прекратен от БФС.

“Ботев Пловдив категорично подкрепя мерките на Правителството и Националния щаб в борбата с COVID 19. Нашето мнение е, че трябва да има пауза от 1-2 месеца в първенството. Ако има възможност да продължи, ако няма възможност това да се случи, тогава ще мислим какви действия да предприемем. Ботев Пловдив обаче държи мачовете за Купата да се изиграят, все пак ние сме достигнали до 1/2-финал и Купата ни дава шанс за излаз към Европа”, каза  Самуилов.

“Малко по-късно днес ще пуснем декларация по тази тема, за да запознаем подробно футболната общественост с нашата позиция”, заяви също той.

 

View this post on Instagram

Уважаеми Ботевисти, Г-н Георги Самуилов и съветът на директорите на ПФК Ботев АД категорично подкрепя спуснатите от правителството на Република България мерки срещу разпространението на COVID-19. Цялата общественост е длъжна да се обедини в борбата с вируса, а правителството реагира адекватно и навреме, като приетият план за действие отговаря на сериозния проблем, пред който е изправен българският народ. В тази връзка, ние продължаваме да следим ситуацията с разпространението на опасния вирус, както и стриктно да изпълняваме указанията и съветите на кризисния щаб. С оглед моментната кризисна ситуация в българския футбол и очакванията на компетентните здравни власти за развитието на пандемията, ние изразяваме нашето категорично желание шампионатът през сезон 2019/2020 да завърши при следния график: 1. При подновяване на първенството в efbet Лига да бъдат доиграни оставащите два кръга от редовния сезон. 2. Да се изиграят полуфиналите и финалът за Купата на България, за да бъде определен победител в турнира. Смятаме за невъзможно и утопично мачовете от плейофната фаза на първенството да бъдат изиграни с оглед безпрецедентната ситуация заради разпространението на COVID-19 и календарът на УЕФА, който към момента остава непроменен.  Ние вярваме, че ръководните органи в българския футбол ще вземат правилните решения относно подновяването на мачовете в родния елит. Решението кога точно да се рестартират двубоите трябва да бъде съгласувано с правителството на Република България, за да се избегне рискуване здравето на футболистите. В същото време бихме искали да отправим молба към БФС за ясни указания кога и по какъв начин тренировъчните занимания на отборите в efbet Лига могат да бъдат възобновени. Ние категорично заявяваме позицията си, че искаме мачовете да се решават на терена. ПФК Ботев винаги е бил символ на честната битка и борбата до последен дъх и за нас прекратяването на първенството и Купата на България не стои на дневен ред. С уважение, Г-н Георги Самуилов Съвет на директорите на ПФК Ботев АД #botevplovdiv #club #statement

A post shared by Botev Plovdiv (@pfcbotevofficial) on