google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Изключително важно е тимът да не прегори или пък да се огъне под напора на очакванията и напрежението", обясни Гочето.

Бившият старши треньор на Левски, ЦСКА и Етър – Георги Василев, даде интервю пред “Тема Спорт”, в което говори за шансовете на “червените” за титлата в края на сезона.

Понастоящем отборът, който е воден от Саша Илич, зимува на първата позиция във временното класиране на efbet Лига.

“През есента ЦСКА показа завидни характер и ефективност и неслучайно зимува на върха. Преди всичко на “Армията” са длъжни да запазят този страхотен дух и настроение в съблекалнята. А това зависи от всички в клуба. Червените трябва да следват задачите и целите една след друга и да не ги прескачат. Нужно е внимателно да се прецени и осмисли постигнатото през есента и да се намери правилното надграждане”, коментира Василев.

“ЦСКА зимува на върха след пауза от 8 години и е изключително важно тимът да не прегори или пък да се огъне под напора на очакванията и напрежението. Защото това никога не е добър съветник. Вече се нагледахме на есени, в които червените гравитират около първото място, и се сгромолясват през пролетта. Сега това не трябва да бъде допускано”, продължи Гочето.

“Треньорът вече няколко пъти заяви, че има нужда от повишаване на качеството в отбора си. Когато един наставник казва подобно нещо, то не е случаен зов за подсигуряване, а е породено от наличието на бели петна в състава. Затова и ръководството трябва да му подсигури нужния потенциал, с който уверено да гони поставените цели. И смятам, че оценявайки ситуацията, ще е готово да откликне”, каза специалистът.

“Както виждаме в последните години, в ЦСКА винаги отговорността понася треньорът. Това ще се случи и със Саша Илич и при добри, и при лоши резултати. Затова и той е длъжен да си създаде предпоставките да носи отговорността докрай – да взима сам решенията си и да ги отстоява. Да не цепи басма на никого”, сподели той.

“Играчите пък трябва да са наясно къде са попаднали. В ЦСКА достойна битка за титлата и завършване на второ място не са достатъчни – считат се за провал. Затова те трябва да попият шампионския манталитет от треньора си и да го покажат нагледно на терена”, каза още Георги Василев.