Добави коментар
Бундестима победи "лъвовете" ни с 3:1 гейма на 1/8-финалите на Европейското първенство

Българският национален отбор по волейбол загуби с 1:3 гейма 1/8-финалния сблъсък срещу Германия на Евроволей 2021 и отпадна от турнира.

Нашите „лъвове“ бяха много близо да доведат мача до тайбрек, но изпуснаха солиден аванс в четвъртия гейм, което се оказа достатъчно за края на срещата.

Тимът ни започна лошо мача, като не успя да намери верния ритъм. Пробойни в посрещане, разпиляна игра и неувереност бяха част от слабостите в първия гейм. Бундестимът пък доминираше със селен сервис, добра блокада и размообразна игра, като остави нашите на едва 14 точки.

Пранди потърси промяна в нашето поле, ката в центъра пусна Стефан Чавкаров, който внесе свежест в тима ни. Националите показаха устрем и хъс. Нашите се събраха, засилиха сервиса и успяха да затруднят съперника. Процентът в посрещането се вдигна, както и в атака. България започна да диктува темпото и поведе с 12:8. Германците започнаха да грешат, а разликата нарастна 20:15. До края на гейма волейболистите ни запазиха стабилитет и взеха гейма, след отлична атака на Мартин Атанасов.

Третата част започна равностойно до 10:10, но за съжаление отново сервисът на противника даде разликата. Опитният Грозер застана на карайната линия и даде тласък на своите, а впоследствие Бундестима взе голяма преднина 16:10. Пранди отново предприе рокада, като в игра в посрещане влезе Аспарух Аспарухов, на мястото на Скримов, но разликата нямаше как да се стопи.

Четвъртия гейм започна обнадеждаващо за нашия тим, но България прпусна момента да вкара мача в тайбрек. Националите започнаха устремно ни поведоха с 4:1 и 10:6. Натрупаният аванс обаче не бе задържан. Германците се събраха и изравниха. Отново импулс за своите даде Георг Грозер, а германците ни пробиха със сервис. След средата на гейма те се откъснаха с две точки 18:16. Въпреки всички усилия на нашите, опонентът не допусна обрат. Германците увеличиха разликата 22:18 и се наложиха в гейма, като изковаха крайната победа само с един загубен гейм.

Добави коментар
Гласувай: