Германия би с мъка Коста Рика, но излетя от Катар 2022
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бундестима победи с 4:2 Коста Рика, но Япония обърка за пореден път сметките

Група Е на Световното първенство в Катар определено донесе най-голямата драма от началото на Мондиала. В среща от последния кръг на групите Германия имаше нужда от задължителна победа и то с два гола разлика, за да има шансове да се класира напред и успя да го направи с 4:2, но Япония победи Испания в другия мач и изхвърли немския тим.

Срещата започна активно за германския отбор и логично те откриха след само 10 минути игра.  Давид Раум напредна с топка и центрира отляво в наказателното поле, където пък намери Серж Гнабри, който стреля с глава в обратния ъгъл, за да открие резултата.

До края на полувремето Германия продължи с натиска в търсене на втори гол, но удари на Кимих и Гнабри профучаха много близо до целта. Малко преди почивката Коста Рика имаше златен шанс да изравни след като Фулер се озова очи в очи срещу Нойер, но ударът му беше спасен с една ръка от стража на Маншафта.

В 58-та минута Коста Рика дочака своя шанс. След грешка в центъра на терена Кейшер Фулер комбинира на двойно с Джоел Кемпбъл, след което центрира към Джохан Венегас, който стреля с глава, като Нойер се намеси, но изби топката на пътя на Йелцин Техеда, който нанесе головия удар.

След попадението на Коста Рика Йошуа Кимих центрира в наказателното поле, но Рюдигер засече в дясната греда. Малко по-рано Мусиала проби отляво и стреля, но отново топката срещна гредата вдясно на Навас.

Така се стигна до 70-та минута, когато Джоел Кемпбъл центрира от пряк свободен удар, Кендал Уостон свали с глава за Селсо Борхес, който се опита да стреля, но вместо това кълбото стигна до Хуан Пабло Варгас, който отбеляза за 2:1.

Само няколко минути обаче трая авансът на Коста Рика, след като Никлас Фюлкруг чукна към Кай Хаверц в коридор, той овладя и прати топката в десния ъгъл на Навас с прехвърлящ удар.

В 85-та минута Хаверц върна още надеждите за Германия с втория си гол в мача и направи нов обрат за 3:2, но за да се класира напред немският тим имаше нужда от още един гол, както и Испания да не загуби от Япония в другия мач.

В 89-та минута Сане получи зад гърба на защитата, подаде към Фюлкруг, който с коляно реализира за 4:2. След кратка проверка на ВАР, стана ясно, че всичко е наред.

Победата обаче се оказа недостатъчна, тъй като Япония победи Испания с 2:1 и спечели групата с шест точки, оставяйки Испания и Германия с по пет, но по-добра голова разлика за “Ла Роха” и Коста Рика с три.