Германия и Дания не успяха да се излъжат на австрийска земя
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шестима играчи на Байерн Мюнхен започнаха като титуляри за Бундестима

Отборите на Германия и Дания завършиха наравно 1:1 на стадион Тиволи в Инсбрук в приятелски мач, който е част от подготовката им за Евро 2020. Попаденията паднаха през второто полувреме, като точен за немците бе Флориан Нойхаус, а за “червения динамит” се разписа Юсуф Поулсен.

Селекционерът на Германия Йоаким Льов заложи в стартовия състав на цели шестима играчи от шампиона Байерн Мюнхен – Мануел Нойер, Никлас Зюле, Серж Гнабри, Джошуа Кимих, Лерой Сане и Томас Мюлер. Другите петима футболисти сред титулрите бяха Лукас Клостерман, Мат Хумелс, Матиас Гинтер, Робин Госенс и Флориан Нойхаус.

През първото полувреме Германия имаше тотално надмощие, но така и не успя да отбележи попадение. Бундестимът отправи 10 удара към вратата на съперника, като само два от тях бяха в очертанията на вратата. В 13-ата минута удар на Тони Кроос бе спасен от Каспър Шмайхел, а в 45-ата минута Серж Гнабри стреля над вратата от добра позиция. Това бяха най-добрите ситуации за попадение за Германия преди почивката.

В 48-ата минута Флориан Нойхаус даде аванс на Германия, след като получи пас на отлична позиция и прати топката в мрежата на съперника за 1:0.

Дания обаче изигра по-силна втората част в сравнение с представянето си през първото полувреме. Една от звездите на скандинавците – Юсуф Поулсен, изравни в 71-вата минута след асистенция на Ериксен – 1:1.

До края на двубоя ново попадение не падна и резултатът остана равен. Германия ще изиграе още една контрола преди старта на Евро 2020 – на 7 юни ще срещне Латвия. Отборът на Дания пък ще премери сили с Босна и Херцеговина ден по-рано.