Германия наниза пет гола на Унгария на старта в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бундестима показа стряскаща форма срещу един от конкурентите си за първите две места

Германия стартира кампанията си в Лигата на нациите с впечатляваща победа с 5:0 срещу Унгария в Дюселдорф, показвайки впечатляваща форма и ясно показа амбициите си да спечели групата, в която са още Нидерландия и Босна и Херцеговина.

В 27-ата минута Германия поведе в резултата с отлично разиграна комбинация. Паскал Грос подаде към Флориан Виртц, който продължи топката към Давид Раум на далечната греда. Раум върна пас към Джамал Мусиала, който намери Никлас Фюлкруг пред празната врата за 1:0.

Малко по-късно Германия бе близо до втори гол, когато Мусиала проби отляво и подаде към Грос, който центрира към Кай Хавертц. Хавертц стреля с глава, но топката срещна горната греда.

В 58-ата минута Германия организира бърза контраатака след корнер за Унгария. Виртц овладя топката и пусна пас към Мусиала, който надбяга защитниците на Унгария, справи се с Вили Орбан и прати топката в мрежата за 2:0.

Седем минути по-късно, в 65-ата минута, Мусиала проби отляво и асистира на Виртц, който с плътен удар в близкия ъгъл вкара трети гол за Германия. В 77-ата минута Александър Павлович отбеляза дебютния си гол за националния отбор. Мусиала отново бе в основата на атаката, подавайки към Павлович в наказателното поле, който с прецизен удар направи резултата 4:0.

Четири минути след това, Кай Хавертц бе фаулиран от Вили Орбан в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Самият Хавертц застана зад топката и хладнокръвно реализира за крайното 5:0.