Германия с пълен обрат срещу Румъния и гледа смело към Катар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Серж Гнабри изигра отличен мач и вдъхнови отбора си за успеха

Германия имаше нужда от обрат срещу Румъния, но взе домакинството си от световните квалификации в група J, след като надви северните ни съседи с 2:1.

Мачът започна отлично за Германия, които получиха дузпа от Джунейт Чакър още в 6-та минута на двубоя. Радостта им обаче беше прекъсната от ВАР, който привика рефера до монитора и след преразглеждане на ситуацията, решението беше отменено.

Това сякаш даде сили на румънците и те поведоха само минута по-късно. Янис Хаджи показа невероятна индивидуална класа и с презицен изстрел от границата на наказателното поле откри резултата.

До края на полувремето Гнабри пропусна три отлични шанса да изравни, а помежду им и Марко Ройс се отчете с пропуск. След почивката Бундестима продължи натиска си в 52-та минута той даде резултат. Топката стигна до Гнабри, който без да се колебае я отпрати в левия ъгъл на вратата на съперника за 1:1.


20 минути преди края първо Гнабри стреля неточно над напречната греда, а след това и Лерой Сане беше спрян от защитата в жълто. В 81-та минута обаче Германия направи пълния обрат. След корнер Горецка продължи топката към Томас Мюлер и звездата на Байерн Мюнхен нямаше как да сбърка от удобна позиция.

Така Германия събра 18 точки на върха в група J, зад тях е Северна Македония с 12, колкото има и Армения. Румъния остана четвърта с 10 точки.