Героят Златински през сълзи: “Последният мач в кариерата ми!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът заяви, че е било особено важно Ботев да запази мястото си в Първа лига заради стогодишнината на клуба

Авторът на победния гол за Ботев (Враца) в баража за оставане в Първа лига със Септември (София) – Христо Златински, сподели в емоционална изповед, че почти сигурно е изиграл последния мач в кариерата си.

Именно опитният халф превърна в гол дузпата, с която тимът от северозападния град постигна победа с 1:0 и запази мястото си в елитния ешелон.

“Оставаме в елита, реализирах дузпа, с която оставаме – какъв по-хубав ден да кажа, че днес на 99% е последният ми мач в кариерата,” заяви Златински след края на двубоя на стадион “Славия”, като не успя да удържа сълзите в очите си.

“Трудно решение! Не че не искам или не мога. Футболът е целият ми живот, но ми взе много време далеч от семейството.

“Искам да поздравя семейството си и моят идол баща ми, който винаги е бил до мен и е теглил заеми, за да си купувам аз футболни обувки и да съм добре”, каза Златински след двубоя.

“Нека поздравим отбора на Септември. Той е изграден от млади момчета играят подреден футбол, компактно. Беше трудно…

“Поздравявам моите колеги, ние сме голямо семейство. Много ги обичам, ще ми липсват.В Септември са млади момчета и няма какво да губят. Наблюдавахме ги как играят.

“Играят агресивен футбол с бързи подавания. Поздравления за момчетата. За нас днес беше много важно, защото ние сме тимът с по-опитни футболисти и имаше повече какво да губим. За стогодишнината на клуба беше важно да се спасим от изпадане.

“Играхме добър футбол през сезона, в който иискахме да се надиграваме и да пресираме съперниците. В много от мачовете нямахме късмет. От друга страна допускахме грешки.”