Гладбах се срина във Фрайбург и ще трепери за мястото си в топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Мьонхенгладбах допусна изненадващо поражение с 0:1 при гостуването си на Фрайбург в първи мач от 30-ия кръг на немската “Първа Бундеслига“. Гладбах влезе като фаворит в срещата предвид факта, че заема 4-ото място във временното класиране, но си тръгна разочарован от “Шварцвалд Щадион”. Единственото попадение в мача реализира Нилс Петерсен през второто полувреме, с което зарадва феновете на домакините.

Фрайбург започна двубоя в схема 4-4-2 като Лукас Хьолер и Лука Валдшмид бяха дуото в предни позиции. Техният опонент излезе в традиционната си формация 4-2-1-3. Наставникът на Борусия Мьонхенгладбах Марко Розе се довери на Маркъс Тюрам, Алесан Плеа и Патрик Херман в офанзивен план.

В 9-ата минута на срещата Лука Валдшмид пропусна добра възможност за попадение като ударът му мина над вратата на гостите. Седем минути след това Алесан Плеа шутира от добра позиция в аут. В 27-ата минута Гладбах вкара попадение чрез Бенсебаини, но голът бе отменен поради засада. До края на полувремето гостите имаха още една добра ситуация, но не успяха да реализират.

Дванадесет минути след подновяването на играта Роланд Салай бе заменен от Нилс Петерсен. Само няколко секунди бяха необходими на Петересен да прати топката в мрежата със страхотен удар с глава за 1:0.

Нещата се влошиха за Борусия Мьонхенгладбах в 68-ата минута, когато нападателят Алесан Плеа бе изгонен за втори жълт картон. Това разтрои играта на Гладбах и те не успяха да стигнат до изравнително попадение. В 77-ата минута пък Фрайбург можеше да вкара втори гол, но Робин Кох пропусна. Все пак домакините запазиха крехкия си аванс и се поздравиха с трите точки.

С тази победа отборът на Фрайбург събра 41 точки и е само на една от шестия в класирането Волфсбург. Гостите пък останаха с актив от 56 точки на 4-ото място, но същият брой точки има и петият в класирането Байер Леверкузен, който утре посреща Байерн Мюнхен в дербито на кръга.